neděle 6. března 2016

I jediná věta dokáže ukončit celoživotní boj

Jsem naštvaná .. hned na začátku vás varuji. Mě nějakým způsobem naštvat ,srazit ,urazit ,zranit a tak vůbec je hodně těžké ,ale kupodivu existuje člověk ,kterému se to podařilo relativně dobře.
Celý život ,opravdu CELÝ svůj život jsem se snažila nějakým způsobem se svému otci zavděčit. Počínaje dneškem to vzdávám. Nikdy mne nepřijal jako jeho dceru a já ho nyní zbavuji titulu otce. Říkám to nerada ,opravdu jsem tak nějak doufala ,že se mi to jednou povede ,že najdu něco ,co ho uspokojí.
Míval obyčejný sen ,mít chytrou dceru ,která ho v případě synkova neúspěchu zabezpečí a nebo synka sportovce/milovníka aut. Opravdu na tom není nic tak zvláštního. Jsem jeden se čtyř sourozenců a s mojí nejmladší sestrou mám rozdíl nějakých téměř dvanáct let. S bratrem tuším 19 let a s nejstarší sestrou rozdíl 22 let. Z čehož plyne ,že jeho vnoučata ( jeden z mých synovců ) je stejně starý ,jako já ,no není to úlet ?
Narodila jsem se jen pro mámu ,chtěla holčičku ,kterou bude moci oblékat a mít ji jako svoje miminko ,protože přeci jen má sestra byla akorát na sklonku puberty a žádné kladné vyhlídky do budoucna to neslibovalo.
Můj bratr tedy není sportovec ,ani nemá rád auta ,ale přeci jen je to jeho jediný syn a má s ním takové silnější pouto ,nevím ,moc se o něj nezajímám ,jen vím ,že ho vždy vytáhl z jeho životních karambolů. Nejstarší sestra je jeho prvorozená ,navíc mu dala dvě vnučata ,něčeho v životě dosáhla a tak vůbec a nakonec moje nejmladší sestra je přesně ta chytrá dívka ,kterou chtěl. Není to tak dlouho ,co získala svůj první titul ,má státnice z italštiny ,práci ve které vydělává více než on ( a to se mi zdá ,že vlastně nic nedělá o..o ) a vždy byla jeho oblíbenkyní ,i když se s ním hádala mnohem víc než já. Docela dobře o tom vypovídá stav našich osobních prostorů ,i přesto ,že ona v něm tráví jen minimum času narozdíl ode mne.
Tolikrát jsem se snažila nějak se mu vetřít do přízně ,nejde mi sport ,nemám žádné tituly ,nejsem moc bystrá ,navíc ani s těmi auty mi to moc nevycházelo o..o Jediné ,co na mně kdy ocenil bylo to ,že se jen tak nevzdám a půjdu i přes mrtvoly ,když to bude nutné .. ( a to je pravda ! xD moc paličatosti ) nuže ,tím ti tati přináším poslední sklamání ,poslední věc ,která mi nevyšla a to jediné ,v čem jsem ti mohla býti dobrá. Vyřkl jsi tu poslední větu ,ať držím hubu a že stejně nejsem tvoje. Alespoň jsem se to dozvěděla.
Boha jeho ,fakt bych se zabila ,tolik let jsem byla slepá a ignorovala to ,mělo mi to dojít >-<
 Jsem naštvaná spíš na sebe ,než na něj ,vlastně za nic nemůže ,měl jen nějaká očekávání a ta jsem nenaplnila ,opět to končí mojí vinou. Jediné ,co je mi útěchou je fakt ,že jsem natolik slušně vychovaná ,abych se k němu i nadále chovala tak slušně jako doteď. Budu tolerovat to ,jak je nevyrovnaný ,že ve společnosti je to velmi sympatický člověk ,který se na mne kouká ,jako by mě měl rád stejně jako ostatní a i nadále budu tolerovat ,že doma dělá ,jako bych neexistovala a byla jen to cosi ,co mu neustále překáží. Jen se přestanu snažit být v jeho očích jeho dcerou.. nic víc není třeba hledat .. Možná ,kdybych byla vůči mým rodičům odrzlá ,tak mu na to i něco řeknu. Umím být velmi drzá ,na včerejším srazu ( ze kterého brzy vyjde článek ! ^^) jsem se občas také docela slušně projevila ,ale byla jsem mezi lidmi ,u kterých jsem si byla tak nějak jistá ,že to třeba pochopí O.O ( a pochopili ,nikdo se po mne nevrhl ! xD ) .
Ani prostě nevím ,nevím co napsat ,zní to celé jako hrozné klišé. Asi mi vadilo ,jak mne neustále srovnával s ostatními. Joo a v tvém věku tvoje sestra už uměla tohle tohle a tohle ... nidky se mi nepodařilo jeho poznámky jen tak přejít mávnutím ruky ,ta poslední už byla i na mne tak nějak přes čáru ,nebo opravdu nevím ,jsem lehce zmatená ..
Tím bych to tak nějak ukončila ,nejsou to pubertální řeči ,přemýšlela jsem ,jestli to sem napíšu. Je to můj osobní blog ,mám relativní přehled o lidech ,co ho čtou a tak nějak to nechám na nich ,jaký si udělají názor ,ten můj jen tak nezmění.
Umm ,a teď se můžeme vrhnouti na ty veselé věci ,co se dnes staly ! ^-^

Koníci

Byla jsem za Ferdíkem ,protože se měly brázdit a orat louky ,ale vzhledem k tomu ,že tak nějak dopoledne pršelo ,tak jsme to odložili a zbrázdili jen jedinou lučinu. :)
Dnes tam byla majitelka kluků ,takže jsme si vyjeli na nějakou delší vyjížďku a opět jsme skončily na vyhlídce xD

Malé město, malý člověk ,malý kůň


Dopoledne jsme učili Harryho chodit do vody ,nějak se dříve bál ,ale dneska chodil i do louží a do všeho. Bylo to veliké překvapení *-* My s Ferdíkem jsme nezůstali pozadu a také si do té ledové vody vlezli xD

Nic zvláštního se nedělo ,dny u koníků probíhají tak nějak stejně ,jen to je dnes poprvé po zimě ,co jsem za nimi mohla jet od naší chaty na kole. Opravdu to kolo zbožňuji a úplně se klepu až na něj vlezu xd ( kdyby někdo náhodou tu ironii přehlédl ,tak vás ubezpečím ,že ta poslední věta byla myšlena ironicky xD .. )

Jak jsem již předestřela ,někdy v blízké době by měl vyjít článek z onoho srazu. Už ho mám polovinu napsanou ,ale na sepsání druhé půlky si počkám až budu mít lepší náladu ( no, ono se to možná nezdá ,je mi to docela líto ,přeci jen to byl můj otec a takové věty by se dětem jen tak říkat neměly ,tedy myslím ,do výchovy se mu plést nebudu ,je to jen na něm ,jakým směrem mne a mé sourozence povede. Moc dobře však ví ,že si to vezmu k srdci ,ale když budu chtít a potřebovat ,tak se smutku vzdám a budu fungovat tak jak je třeba .. ) ,protože mám ze srazu pozitivní vzpomínky *-* .

Zatím se tedy mějte a užívejte prvních teplých dnů ! Já se jdu někam zahrabat se svými sluchátky ..
Shambi

2 komentáře:

  1. To co ti řekl je dost ohyzdné, vůbec se ti nedivím, že tě to tak ranilo. K tomu sroovnávání, znám to jsem na to taky příšerně alergická, hrozně to sráží sebevědomí a hlavně je to dost neobjektivní, kažej sme nějakej s talentem někde jinde.
    Jinak koníci jsou nádherní :3 :3 si pamauji jak jsem tahala Lacinu kaluží a jí se nechtělo, jak se vzpírala a prala se mnou (ael tehdy jsem vyhrála...vyjimečně :D :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řiďme se desaterem a to sic ,cti svého otce i matku svou :) Děkujeme za chválu koníků ,Ferdík má tu velikou nevýhodu ,že odporovat může jak chce ,ale když ho potřebuji někam dostat ,tak je bez šance ,přeci jen váží nějakých 300 kg a já mám mnohem účinnější donucovací prostředky xD Někdy si musíme více pohovořit o koních O.O Děkuji moc za komentář ! ^^

      Vymazat